smrad sa smetlišta

Kaštijun: Neugodni mirisi su ispod graničnih vrijednosti

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 20.08.2019 21:23
  • Objavljeno 20.08.2019 u 21:23
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic/ CROPIX

Tvrtka Kaštijun za gospodarenje otpadom priopćila je u utorak, vezano za informacije građana da se u okolici Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun posljednih dana osjećaju neugodni mirisi, kako su svi zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti i nema nikakvih prekoračenja

“Na automatskoj postaji za praćenje kvalitete zraka smještenoj na Centru Kaštijun svi su zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti te nema nikakvih prekoračenja. Svim zainteresiranim građanima rezultati kontinuiranih mjerenja na lokaciji Centra javno su dostupni na mrežnim stranicama http://iszz.azo.hr/iskzl ", priopćeno je iz tvrtke Kaštijun d.o.o.

Dodaju kako se nalazimo u jeku turističke sezone i količine otpada koje dolaze na obradu u Centar Kaštijun daleko premašuju količine za koje je postrojenje projektirano pa je potrebno i obradu otpada prilagoditi povećanim količinama.

"Proces stabilizacije otpada nije moguće provesti do kraja te je moguća povremena pojava neugodnih mirisa, a što je još više potencirano ekstremno visokim temperaturama. Razumijemo moguće neugodnosti za građane koji žive u blizini Centra, međutim ulažemo iznimne napore da iste svedemo na minimum.“, naveli su iz tvrtke Kaštijun d.o.o. koja upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Kaštijun.

  • +11
  • +8

Požar na Kaštijunu

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic/ CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!