ZBOG 'ŠPIJUNČINE'

Karamarko traži skidanje Linićevog imuniteta

28.04.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Ministar Tomislav Karamarko preko odvjetnika tražio je danas od saborskoga Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se SDP-ovcu Slavku Liniću ukine saborski imunitet

Nakon što je Linić Karamarka zbog slučaja riječkih Tržnica nazvao 'špijunčinom', ministar ga je tužio Općinskome kaznenom sudu u Zagrebu. Dosadašnja praksa u Mandatno-imunitetnom povjerenstvu pokazala je da dosad zbog tužbi za klevetu sabornici nisu gubili imunitet, piše Večernji list.

Uz zahtjev kojim se saborskom povjerenstvu predlaže da u žurnom postupku razmotri i odobri vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika Slavka Linića jer za to postoje svi zakonski opravdani razlozi, priložena je i privatna tužba.

'Sve dok Slavko Linić ima saborski imunitet, postupak protiv njega ne može početi niti se može voditi', objasnio je odvjetnik dodajući da bi se bez oduzimanja imuniteta moglo dogoditi da sud odbaci tužbu.

'Problemi hrvatskih građana su takvi da se nemam vremena baviti ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i njegovim tužbama', kratko je kazao zastupnik SDP-a Slavko Linić.