'NEŠTO SE DOGAĐALO ILI NIJE'

Karamarko se napokon oglasio o uhićenju Vidoševića

13.11.2013 u 18:00

Bionic
Reading

Nakon što u HDZ-u jučer nisu htjeli komentirati uhićenje sada već bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, o toj temi danas se oglasio predsjednik te stranke Tomislav Karamarko, no i njegov komentar bio je kratak

'Trebamo dati poticaj pravnoj državi da obavi svoj posao. Što bih još trebao reći? Ne mogu komentirati postupke koji su u tijeku i to je to', rekao je Karamarko.

Upitan je li ga Vidoševićevo uhićenje iznenadilo s obzirom na to što se posljednjih mjesec dana događalo s HGK-u, Karamarko je rekao: 'Ne mogu reći ni da jest ni da nije. Nešto se očito događalo ili nije događalo, ali ne želim ni prejudicirati ničiju krivicu. Pustimo postupak da se odvija do kraja pa ćemo znati tko je što radio.'

Novinari su ga upitali i kako komentira da je Komora za vršitelja dužnosti predsjednika izabrala čovjeka koji ima kaznenu prijavu zbog neisplate plaće. 'Ne znam tko je čovjek, ali mislim da ne bi bilo dobro, ako je kazneno prijavljen da bude izabran na nekakvu dužnost', rekao je Karamarko.

Imenovanje Petričevića za čelnog čovjeka HGK-a bio je argument i ministra poduzetništva Gordana Marasa za to da još jednom ustvrdi da 'tu instituciju treba reorganizirati'.

'Meni sada izgleda da je ta institucija koja je funkcionirala kao 'one man show' 18 ili 20 godina obezglavljena, bez ikakvog sustava i koncepta, čeka jednu temeljnu reorganizaciju i treba osobu koja će to tako i posložiti. Da sutra imamo transparentan sustav i da imamo zbilja koristi od te Komore, a ne kao što je bilo do sada, samo da se plaća, a da poduzetnici njihove usluge ne koriste', rekao je Gordan Maras.

Kazao je da na čelu HGK-a treba biti osoba neopterećena aferama koja će biti sposobna provesti potrebne reforme.

'Budući da je taj cijeli sustav, ja bih rekao, netransparentno posložen, tamo treba osoba, ne koja će to mijenjati, a koja je sudjelovala u tome, nego osoba koja je neopterećena proteklih 18 godina. Po meni bi to trebao biti gospodarstvenik, osoba koja želi Komoru napraviti na način da bude u službi gospodarstva', zaključio je Maras.