'BEZ KOMENTARA'

Karamarko o Mamiću: Neka pravna država radi svoj posao

19.11.2015 u 15:45

Bionic
Reading

Neka pravna država radi svoj posao, poručio je kratko šef HDZ-a Tomislav Karamarko kad su ga novinari pitali za komentar uhićenja izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića

'Nemam komentara. Nemamo ih kao donatore kampanji. Neka pravna država radi svoj posao', kazao je Karamarko, kojeg su novinari pitali za komentar ponovna uhićenja čovjeka kojeg se, između ostalog, spominje i kao jednog od donatora HDZ-a, koji to odbacuje, ali i donatora kampanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na čijoj je inauguraciji bio jedan od uglednih gostiju.

Podsjetimo, zbog 'zločinačkog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja' USKOK je pokrenuo novu istragu protiv ZdravkaMamića, a u ovom slučajui njegova sina Marija, izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića te dvojice istarskih poduzetnika, Igora Krote i Sandra Stipančića, i zatražio istražni zatvor za spomenutu petorku.

Tko (ne) skreće pažnju s čega?

S obzirom i na to da su, između ostalog, brojni članovi HDZ-a na funkcijama u HNS-u, tportal je još jučer tražio reakciju HDZ-a na najnovija događanja, naime ljetos, prošli put kada je uhićen Mamić, promptno je iz stranačke središnjice medijima stiglo priopćenje u kojemu je HDZ istaknuo kako ono 'budi sumnju da SDP-ova vlast zloupotrebljava represivni aparat zbog skretanja pozornosti sa sve brojnijih afera vladajuće koalicije'.

Politiku je, doduše, za sve jučer okrivio i član Izvršnog odbora HNS-a i HDZ-a Ante Kulušić, ocijenivši da je riječ o političkoj odluci donesenoj na dan kada je pao Vukovar i kada je trebalo skrenuti pozornost s obilježavanja tog događaja.

'Treba narodu dati kruha i igara', kazao je Kulušić i dodao: 'Sramota je da se ovakav spektakl priređuje na dan obljetnice pada Vukovara, to je politički cirkus! Ovo je spektakl po drugi put, treći put; u kojoj mi to državi živimo? Ponovo je politika ključna, nažalost.'