NE MISLI DA JE NEOZBILJAN

Karamarko o Lozančiću: Čekamo da premijer potpiše smjenu

Bionic
Reading

Šef HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u posjetu Drenovcima komentirao je odnose s Mostom koji kaže, nisi idilični, ali ne ugrožavaju vladajuću koaliciju

Rekao je kako ne misli da je Vlada neozbiljna jer mjesec dana nema ministra branitelja.

'Mi smo predložili Milijana Brkića. On će proći proceduru kao i svi ostali, razgovor s Mostom oko toga, čekamo njihovo mišljenje te razgovor sa samim premijerom', izjavio je Karamarko.

O sudbini ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića rekao je: 'Čeka se potpis gospodina premijera. Mislim da će to biti napravljeno, ako čovjek ne uživa povjerenje predsjednice i parlamentarne većine jer njegovo Izvješće nije prošlo, mislim da je jasno da će premijer postupiti na isti način', rekao je Karamarko.

Oglasio se i na Facebooku

Nakon što je posjet Drenovcima završio Karamarko se oglasio i na svojem profilu na Facebooku gdje je komentirao reformu obrazovnog sustava. Njegov istup na toj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

'Hrvatska može uskladiti svoj obrazovni program s tržištem rada. Danas sam iz prve ruke čuo da je u izradi prijedloga novog obrazovnog kurikuluma sudjelovalo preko 1000 naših stručnjaka. To je podatak koji moramo uvažavati.

Mi smo Vlada dijaloga i tolerancije. Gledamo u budućnost, pa ćemo stoga uvažavati i kvalitetne projekte koji su započeti u prošlom mandatu. Gospodin Jokić i njegov tim su započeli vrlo dobar posao na kurikularnoj reformi i zato ćemo im produljiti mandat kako bi taj projekt bez zastoja bio do kraja obavljen.

Pažljivo ću pratiti tijek javne rasprave u koju pozivam sve zainteresirane građane. Siguran sam da će svi dobri prijedlozi biti uvaženi i implementirani.'