jasna karačić

Čelnica udruge za prava pacijenata o smrti novinara Matijanića: Zašto se nisu ispitale sve mogućnosti?

25.08.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva oko smrti novinara Vladimira Matijanića prema kojemu je za smrt kriv covid, a većih propusta od strane liječnika i medicinskog osoblja nije bilo, komentirala je Jasna Karačić, iz Udruge za promicanje prava pacijenata

Povjerenstvo je svoju odluku objašnjavalo dva sata. Nitko nije kriv, a svi liječnici s jučerašnje pressice rekli su da je Matijanić trebao biti hospitaliziran. Smatraju da je Matijanić sam trebao doći jer je imao uputnicu za hitnu.

'U slučaju Matijanić najviše me ljuti zašto se nisu ispitale sve mogućnosti, što se moglo drugačije, jer sad vidimo objašnjenja i kaže se da je sve bilo po pravilima struke. Mi to ne možemo prihvatiti, jer uvijek iz svake smrti koja se dogodi na ovakav način treba nešto naučiti i treba utvrditi sve činjenice, što se moglo drugačije i što se u budućnosti može drugačije', rekla je Karačić za N1.

Kazala je kako, nažalost, ovo nije prvi slučaj, aniti će biti zadnji, ako napokon ne počnemo raditi onako kako treba, analizirati situaciju i izvući sve ono najbolje što možemo iz nje da se to ne bi događalo.

  • +15
Konferencija za medije o smrti Vladimira Matijaniića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Zašto ijedna smrt na kraju mora biti uzaludna? Zašto konačno ne počnemo misliti što možemo promijeniti, a ne se praviti da se uvijek sve radi savršeno, a daleko, daleko smo od toga?', upitala je Karačić.