nove mjere

Kaos zbog žurbe britanskih turista da se vrate kući prije karantene; avionske karte i šest puta skuplje, trajekti puni...

15.08.2020 u 19:49

Bionic
Reading

Mnogi britanski turisti neplanirano su potrošili stotine funti više kako bi se što prije vratili s odmora i izbjegli nove mjere uvedene zbog koronavirusa u subotu ujutro

Deseci tisuća turista platili su skuplje karte za zadnja mjesta u avionima, vlakovima i trajektima kako bi se vratili u Veliku Britaniju prije novih mjera.

Budući da se u Europi povećao broj zaraženih, britanska vlada odluila je da svi koji se vraćaju iz Francuske, Nizozemske, Monaka, Malte, Turske, Caicosa i Arube moraju u samoizolaciju, počevši od subote u 4 sata ujutro.

Zbog potražnje neke su avionske karte i šest puta skuplje nego inače.

Prijevoznici su se brzo napunili i trajekti P&O, koji plove između Calaisa i Dovera, rekli su u petak da su im brodovi puni i pozvali da dođu samo putnici s valjanom kartom.

Glasnogovornik je rekao da je 12.000 ljudi pokušalo bukirati kartu sat vremena nakon što su objavljene nove mjere oko 22 sata u četvrtak, u usporedbi sa samo nekoliko stotina inače.

Operatori Eurotunnela, koji povezuje Veliku Britaniju s kontinentalnom Europom, također su u petak rekli putnicima da ne dolaze na željezničku postaju ako već nemaju karte.

Francuska je nakon Španjolske drugo najpopularnije odredište britanskim turistima i stotine tisuća putnika vjerojatno će morati u karantenu kad se vrate u zemlju.

Glasnogovornica Abte, udruge putničkih agencija, rekla je da će vladina odluka rezultirati "gubitkom sredstava za život, ako je neće pratiti prilagođena potpora putničkoj industriji"