ODSJEČENA ZONA

Kaos u Parizu: Muškarac nožem ubio četvero policajaca, ustrijeljen kod crkve Notre-Dame

03.10.2019 u 15:04

Bionic
Reading

Djelatnik policijske postaje u središtu Pariza nožem je ubio četvero policajaca, prije nego je ustrijeljen, javlja BBC. Mediji navode da je 45-godišnji ubojica bio pripadnik Obavještajne uprave prefekture policije. Na mjestu incidenta u blizini crkve Notre-Dame nalaze se hitne službe, a otočić na Seini Ile de la Cite zatvoren je za sav promet, kao i obližnja stanica metroa

Izvori AFP-a kažu da je napadača ustrijelila policija u dvorištu zgrade, sjedišta policije gdje je radio.

Do napada je navodno došlo zbog 'osobnih razloga', nakon svađe napadača s njegovim nadređenim. Ubojica je za policiju radio dvadeset godina.

  • +11
Napad u Parizu Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Na mjesto napada pohitali su francuski predsjednik Emmanuel Macron i premijer Edouard Philippe. Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner trebao je danas otputovati u Tursku, ali je odgodio putovanje kako bi otišao u policijsku postaju.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo potvrdila je na Twitteru da je 'nekoliko ljudi' ubijeno u napadu i da je jedna osoba ranjena.

'Pariz plače za svojim ljudima nakon strašnog napada u policijskoj postaji', navela je Hidalgo.

Napad u Parizu Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

'Policajci su trčali u panici', rekao je svjedok napada Le Parisienu. On je u vrijeme napada bio u dvorištu policijske postaje.

'Iznenadili su me pucnjevi jer ovo nije mjesto gdje biste očekivali tako nešto. Prvo sam pomislio da je možda samoubojstvo, jer toga trenutno ima dosta', dodao je svjedok.

Napad u Parizu Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Tisuće policajaca jučer su sudjelovale u prosvjedu za veće plaće i bolje radne uvjete u Parizu.