BIG BROTHER U ZAGREBU

Kamere snimile 40 tisuća prometnih prekršitelja

10.01.2013 u 16:45

Bionic
Reading

Nadzorne kamere su tijekom nešto više od godine dana, od početka projekta do danas, u Zagrebu zabilježile nešto više od 40 tisuća prometnih prekršaja, izvijestio je danas pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Mate Kraljević

Kraljević je u izjavi za Hinu ustvrdio da je projekt u potpunosti uspio te da su kamere od 12. prosinca 2011. do 12. prosinca 2012. postavljene na svih 75 predviđenih lokacija u Zagrebu i u Sesvetama.

'Kamere su očito napravile svoje budući da ondje gdje smo ih postavili najprije, sada bilježimo manji broj prometnih prekršaja i to za dvije trećine', kazao je Kraljević za Hinu i dodao kako je primjerice najviše prekršaja tijekom 2012. zabilježeno na Kvaternikovom trgu i u Sesvetama, gdje su kamere postavljene još početkom lanjske godine, a sada ih je, dodaje, puno manje.

Zadovoljan je, kaže, jer je postavljanje kamera bio preduvjet da se mogu bolje sankcinirati oni vozači koji čine prekršaje i ometaju kretanje pješaka i osoba s invaliditetom.

Među najčešćim prekršajima su oni s kaznama od 300, 500 i 700 kuna zbog nepropisnog parkiranja bilo da je riječ o parkiranju na dijelu prometne trake, suprotno prometnom znaku ili o zauzimanju mjesta određenog za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Kraljević je izrazio nadu da će se uskoro povećati i naplata prekršaja budući da su dosad od prekršitelja naplatili oko 44 posto.