PROLJEĆE U JASKI

Kako se zovu stanovnici Jasterbarskog?

12.05.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Prošli sam se vikend napokon makla iz Zagreba. Nakon nekoliko mjeseci zatvora (čitaj: montaže) i junk food-a, žudila sam za samo dvije stvari; družiti se s prirodom i nešto fino pojesti. I bi tako!


Nevjerojatno je koliko u neposrednoj okolici Zagreba ima predivnih mjesta koja udovoljavaju tim željama. Jedno od njih je Jastrebarsko gdje smo se kratko zadržali na putu prema sv. Jani. Bilo je smiješno kad smo se Luka i ja počeli pitati kako se zovu stanovnici Jastrebarskog? Jatrebarčani ili Jastrebarčanke? Glupo. Komplicirano. Upitali smo slučajnu prolaznicu koja nam je rekla da se nazivaju Jaskanci i Jaskanke, s obzirom da mjesto od milja zovu Jaska. Eto, čovjek uči dok je živ! :)

Nedavno sam šetajući Varšavskom ulicom u Zagrebu ušla u Iggy (butik s valjda najšarmantnijim izlogom koji dugo vidjeh) i odabrala kombinaciju s fotografija. Žute suknja-hlače su Twins by Begović & Šimac, a pamučna majica na crno-bijele pruge je Iggy. Iza transparentne torbice krije se brand CLR, a u njoj najbolje proljetno osvježenje koje možete poželjeti - Nestea #trešnjincvijet.

majica: Iggy, hlače: Twins by Begović & Šimac / Iggy, torbica: CLR / Iggy, cipele: H&M, narukvica: Borboleta, naočale: Vans / Shoebedo, osvježenje: Nestea trešnjin cvijet

photos:
Luka Nižetić

 
Zadnjih sam dana poetično nastrojena pa vam donosim proljetnu pjesmu Tijelo i proljeće, naše divne pjesnikinje Vesne Parun.

Prolistaj, moja jabuko, došlo je sunce na vrata.

Potajno raste potok i vjetar šumi iz daljine.
Toplo cvrkuće podne, dani su krcati zlata,
razmakni bolne zavjese da gledam u modrine.
Oživi šaptom ploda, tiha družice moja,
promijenit ću se s tobom za tvoje oči, zdenče!
Da mi je kamen uzglavlje, a srce pehar boja,
mekan ležaj cvijeća, gdje zvona ludo brenče.
Daj mi od tvoje vječne pjesme, svijete, stvori me šumom.
Daj da mi duša prolista, u snu da zazeleni.
Promijenit ću se s prvim koji noćas prođe ovim drumom.
Proljeće ide, slušaj: o majko, grudi mi razodjeni!