DETALJAN PRIKAZ

Kako i kuda do zagrebačkih groblja na blagdan Svih svetih

30.10.2017 u 15:51

Bionic
Reading

Dan Svih svetih obično je i dan velikih gužvi, stoga se posebna, privremena regulacija prometa u zonama glavnih zagrebačkih groblja počela provoditi od subote, a na snazi će biti do četvrtka 2. studenog. Najveće gužve očekuju se na sam blagdan, kada će se zabrana zone prometa posebno postrožiti

Proteklog vikenda i danas (ponedjeljak) na snazi je bio blaži režim ograničenja prometa, a 1. studenog bit će na snazi stroži režim.  

Tako će promet oko groblja biti omogućen samo vozilima ZET-a, taksijima, vozilima invalida te vozilima s posebnom dozvolom.

  • +13
Uoči blagdana Svih svetih građani uređuju grobove svojih najdražih Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

U zoni Mirogoja od ponedjeljka se ne može voziti ulicom Kaptol, dijelom Mirogojske te Alejom Hermana Bollea. Na Miroševcu je zatvorena Aleja tišine, a kod Markova polja uvodi se jednosmjerni promet u Aleji mira. Ta zabrana će vrijediti i u četvrtak 2. studenog.                 

U srijedu, na blagdan Svih svetih, od 7.30 do 21 sat zabrana prometa uspostavit će se u Aleji H. Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i Kamenitim stolom, za sva vozila osim vozila ZET-a, taksija i vozila s posebnom dozvolom.  

Oko Miroševca zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ulice M. Deanovića do R. Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka.

Oko Markova polja od 6 do 20 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira.  

Iz ZET-a građane obavještavaju da će uvesti niz izvanrednih autobusnih linija koje će voziti do najvećih groblja, a bit će besplatne.

S druge pak strane tramvajski promet će se u srijedu odvijati po nedjeljnom voznom redu, a na tramvajskim linijama broj 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na nedjeljni vozni red.

Za one koji planiraju na groblje taksijima dobro će doći informacija da je Radio Taxi Zagreb prvi put pripremio akciju tisuću besplatnih vožnji za starije, nemoćne i obitelji s malom djecom na relaciji od Cesarčeve do Mirogoja i Krematorija. Ove skupine građana svoj bon za besplatnu vožnju mogu dobiti na stajalištima za taksi navedenih polazišta.