maske, glazba, razmak...
Kako će izgledati odlazak u kafiće i restorane? Donosimo detalje promjena od ponedjeljka

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell
Na konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite iznesene su prve upute za otvaranje ugostiteljskih objekata. Detaljnije pisane upute bit će, prema ranijoj praksi, objavljene nešto kasnije. Kako će dakle od ponedjeljka izgledati rad ugostiteljskih objekata? Otvaraju se i kafići i restorani.
-
51
Nacionalna udruga ugostitelja
Ugostitelji zadovoljni otvaranjem terasa, no to ne rješava problem: Teško je očekivati da će mnogi i profitirati od toga, problem su restorani
-
minimalni gubitak
Medak o otvaranju terasa: Kod nas u Hrvatskoj čeka se zadnji čas. Očito mi možemo funkcionirati samo po onom modelu druga Tita, ništa nas ne može iznenaditi
-
godina života s koronom
Beroš otkrio kako će izgledati popuštanje mjera: Neće se svima isplatiti otvaranje
Posluživanje je omogućeno samo na terasama. Te terase ne smiju biti ostakljene ili zatvorene pleksiglasom kako bi zrak mogao cirkulirati. Gosti smiju na toalet unutar ugostiteljskog objekta, no isključivo s maskom.
Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata je od 6 do 22 sata. Propisan je i raspored sjedenja na terasama. Razmak između stolova mora biti tri metra, a između stolaca 1,5 metara, osim ako gosti nisu iz istog kućanstva. Sukladno pripisanom razmaku, potrebno je istaknuti maksimalan broj osoba dopušten na terasi.
Tijekom boravka na terasama nije potrebno nositi zaštitne maske. Na ulasku u ugostiteljski objekt mora biti dezinfekcijsko sredstvo.
Puštanje glazbe i dalje nije dozvoljeno. Razlozi su od ranije poznati: uz glasnu glazbu gosti se nadvikuju pa se aerosol jače širi.
- kafići
- restorani
- terasa
- koronavirus
- ugostiteljski objekti
- covid-19
- nacionalni stožer civilne zaštite
- mjere borbe protiv koronavirusa
- mjere protiv koronavirusa
- korona mjere