maske, glazba, razmak...

Kako će izgledati odlazak u kafiće i restorane? Donosimo detalje promjena od ponedjeljka

26.02.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Od ponedjeljka 1. ožujka napokon se otvaraju kafići i restorani. No posluživanje gostiju bit će omogućeno samo na terasama. U objekt gosti smiju ući samo na toalet. Evo detalja

Na konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite iznesene su prve upute za otvaranje ugostiteljskih objekata. Detaljnije pisane upute bit će, prema ranijoj praksi, objavljene nešto kasnije. Kako će dakle od ponedjeljka izgledati rad ugostiteljskih objekata? Otvaraju se i kafići i restorani.

Posluživanje je omogućeno samo na terasama. Te terase ne smiju biti ostakljene ili zatvorene pleksiglasom kako bi zrak mogao cirkulirati. Gosti smiju na toalet unutar ugostiteljskog objekta, no isključivo s maskom.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata je od 6 do 22 sata. Propisan je i raspored sjedenja na terasama. Razmak između stolova mora biti tri metra, a između stolaca 1,5 metara, osim ako gosti nisu iz istog kućanstva. Sukladno pripisanom razmaku, potrebno je istaknuti maksimalan broj osoba dopušten na terasi.

  • +45
Kafići diljem Hrvatske počeli prodavati kavu za van Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Tijekom boravka na terasama nije potrebno nositi zaštitne maske. Na ulasku u ugostiteljski objekt mora biti dezinfekcijsko sredstvo.

Puštanje glazbe i dalje nije dozvoljeno. Razlozi su od ranije poznati: uz glasnu glazbu gosti se nadvikuju pa se aerosol jače širi.