tajna crvenog kofera

Kakav ulov na aerodromu: Carinici ostali u šoku, pokušao je mirno ući u avion

07.02.2024 u 06:31

Bionic
Reading

Spektakularan pronalazak tijekom sigurnosne provjere u zračnoj luci München. Uredno posloženo u crvenom kovčegu carinici su pronašli ukupno 1,4 milijuna eura

Prema informacijama carinskog istražnog ureda, Nijemac (44) iranskog podrijetla predao je kofer prilikom prijave leta 27. prosinca. Muškarac je želio letjeti u Istanbul, prenosi Fenix-magazin.

Zaposlenici zaštitarske tvrtke rendgenski su pregledali kovčeg, što je rutinska mjera. Primijetili su novčanice.

Zaštitarska tvrtka odmah je obavijestila carinu u zračnoj luci. Službenici su zgrabili prtljagu, prebrojali novac na kolodvoru i, prema carinicima, došli do “nevjerojatno visoke svote” od 1,4 milijuna eura.

“Kada napuštate zemlju izvan EU-a, svi iznosi novca iznad 10.000 eura moraju se prijaviti na carini”, kaže glasnogovornik carinskog istražnog ureda. U suprotnom policija sumnja na pranje novca!

Muškarac je ne sluteći pokušao ući u zrakoplov, ali istražitelji su po prtljazi znali njegov identitet, te su ga zaustavili.

Na zahtjev javnog tužitelja, istražni sudac okružnog suda u Landshutu naredio je zapljenu gotovine. Muškarcu su oduzeta i dva mobitela. Raspisana je i tjeralica zbog sumnje na pranje novca. Muškarcu je izrečena mjera istražnog zatvora.

Istoga su dana istražitelji pretražili stan 44-godišnjaka u četvrti Fürstenfeldruck. Tamo su pronašli gotovinu i aparat za brojanje novca.