KAKO SMANJITI DRŽAVNE IZDATKE

Kajin traži objavu i reviziju Registra branitelja

25.08.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas u Pazinu kako je Hrvatska dostigla brojku od 499 tisuća branitelja.

Ustvrdio je kako je od 2005. status branitelja dobilo čak deset tisuća ljudi te da se za toliko u zadnjih šest godina povećao i broj invalida Domovinskog rata.

Osim toga, po njegovim riječima, dvostruko je povećan i broj korisnika mirovina HVO-a u Bosni i Hercegovini, pa ih je sada više od 6 tisuća.

"Kao da se paralelno vodio još jedan rat, ali ovaj put za privilegije. Ako je ikada bila potrebna revizija tog broja invalida Domovinskog rata i branitelja onda je to danas", ustvrdio je Kajin.

Po njegovu mišljenju kada bi se to učinilo trebalo bi se najprije "objaviti registar branitelja te iz njega brisati neborbeni sastav, preispitati broj privilegija i revidirati svaki slučaj u zadnjih šest godina".

Kajin je još jednom pojasnio svoje stajalište o uvođenju poreza na imovinu.

"Apsolutno sam protiv poreza na ono što je naslijeđeno. Oporezivanje luksuza smatram potrebnim ali protivim se oporezivanju naslijeđenih kuća i poljoprivrednih imanja kakvih u Istri posjeduje 40 tisuća ljudi", kazao je Kajin.

Napomenuo je kako su na njegovoj listi onih kojima bi trebalo sve oduzeti, "prevaranti koji iskorištavaju državni proračun te javna poduzeća i kriminalci".