izborni pobjednik

Kajin ljut kao pas: 'Gradonačelnik u odlasku podiže koeficijente pojedinim djelatnicima'

02.06.2021 u 17:19

Bionic
Reading

Bivši IDS-ovac Damir Kajin, redovito jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika, postao je gradonačelnik Buzeta kao nezavisni kandidat s podrškom SDP-a. Uoči preuzimanja funkcije, za N1 Newsroom otkrio je s čim se suočava u tom gradu

'Slijedi jedan ogroman posao. Ljut sam kao pas. U utorak bismo trebali imati primopredaju vlasti, a aktualni gradonačelnik podiže koeficijente pojedinim djelatnicima u općinskoj zgradi.To ne radi utopljenik, to treba prepustiti nekom drugome. Vjerojatno su se neki pronašli u mojim porukama da se za udavljenike neće otvarati nova radna mjesta u komunalnim poduzećima', rekao je Kajin za N1.

Dodaje da obilazi gradska poduzeća i razgovara sa svima, ali da se nitko ne treba plašiti. 'Nema ničega preko koljena. Ja nisam Robespierre da provodim crveni teror, nego sam za to da pokušamo stvoriti jedan novi Buzet jer svi smo mi Buzet', kazao je.

Kaže da ipak ne dolazi na 'spaljenu zemlju' i da nije sve u Buzetu tako loše.

'Ali ima i problema. Imamo ruiniranu gradsku upravu gdje su svi počeli bježati i imamo jedan investicijski zapušten grad', rekao je Kajin.

Komentirao je i IDS, svoju bivša stranku koja se smatra jednim od najvećih gubitnika na lokalnim izborima.

  • +8
Damir Kajin Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'IDS je bio velika stranka, povijesna stranka i u jednom razdoblju je zadužio Istru, ali ovo što se dogodilo zbog nepotizma i korupcije je posve zasluženo. IDS danas ima ogromnih problema. Počinju otvarati ormare, mogli bi se loše provesti', rekao je Kajin.