visoki ciljevi

Miletić: Taj koji gubi ima se pravo ljutiti, ali vrijeme je da krenemo dalje

02.06.2021 u 12:31

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je u srijedu kako IDS nema ništa protiv ponovnog prebrojavanju glasova, "pa ako treba i sto puta", međutim smatra da Danijel Ferić oko toga "vrši očiti pritisak na izborna tijela"

"To je nedopustivo i postaje opasno jer se pokušava utjecati na njih", smatra Miletić.

Stoga je najavio kako će i IDS uputiti prigovor "kako bi se zaštitila volja birača" jer tvrdi kako je Ferićeva sumnja, koja se temelji na broju nevažećih listića, "čista manipulacija" napominjući kako su nevažeći listići zabilježeni u svim gradovima, općinama i županijama.

"Njegova argumentacija temeljena na broju nevažećih listića je čista manipulacija. Istine radi, nevažećih listića bilo je u svim općinama, gradovima i županijama, a u nekima od njih u većem postotku nego što je to u Istri", rekao je te naveo da primjerice u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima 5,6 posto ili 8.675 nevažećih listića, u Varaždinskoj županiji 5,28 posto ili 3.023 nevažećih, a u susjednoj Primorsko- goranskoj županiji ima 3,5 posto nevažećih, koliko otprilike i u Zagrebačkoj s 3,48 posto. U Istri ima 3,8 posto odnosno 2.076 nevažećih listića, dodao je.

"Ako ste spremni dovesti u pitanje regularnost izbora, kao temeljni institut demokracije, onda time dodatno srozavate ugled svih institucija države. Taj koji gubi ima se pravo ljutiti, ali vrijeme je da krenemo dalje, da izborne podijele ostavimo iza nas", poručio je Miletić.

Miletić je rekao i kako IDS, uoči svakih izbora, pred sebe postavlja visoke ciljeve.

"Činjenica je da su rezultati ovih izbora ispod naših očekivanja i mogućnosti. Vremena se mijenjaju i na nama je da se prilagodimo", istaknuo je predsjednik IDS-a te podsjetio kako IDS ima stabilnu većinu u Županijskoj skupštini, osvojio je pet gradova i 13 općina, a pobijedio je i u utrci za župana Istarske županije.

"Shvatili smo poruku građana. Moramo i hoćemo se mijenjati. Moramo i hoćemo se transformirati. Napravit ćemo temeljitu analizu izbora te provest ćemo otvorenu raspravu na tijelima stranke, od Predsjedništva do Savjeta IDS-a i donijeti potrebne zaključke. I svi ćemo iz toga izaći jači", zaključio je.