PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Kajin: Hebrangova politika Hrvatsku bi izolirala

10.07.2009 u 16:03

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin komentirao je mogućnost da mu protukandidat za predsjedničku fotelju bude Andrija Hebrang i što će se dogoditi ako pobijedi. Rekao je da se može nadovezati na izjavu predsjednika Mesića da bi Hebrangova pobjeda bila njegov osobni poraz, samo što bi on bio još radikalniji

'Ne mogu zamisliti da predsjednik Republike postane netko tko dodatno razrađuje uvredljivu tezu Franje Tuđmana da je NDH bila težnja hrvatskog naroda, ali sada s tezom da se Luburić, kao i Hebrangov pokojni otac, borio za interese Hrvatske', objašnjava Kajin.

Smatra da je to Hebrangov način prikupljanja svih desnih glasova. To je pogrešna politika, smatra Kajin, kojom bi Hrvatska bila izolirana. 'Nadam se da će birači to prepoznati i da tom HDZ-ovom kandidatu neće dati svoj glas', dodao je IDS-ov kandidat.


Naime, Predsjedništvo IDS-a na sjednici održanoj u četvrtak u Puli dalo je potporu potpredsjedniku stranke Damiru Kajinu za kandidaturu za predsjednika Republike na idućim predsjedničkim izborima. Kajin je dobio potporu svih članova tog tijela, a kandidaturu još trebaju potvrditi i ostala stranačka tijela, no kako kaže predsjednik stranke Ivan Jakovčić, ona nije upitna. Kajin je zahvalan stranci što mu je nakon dvadeset godina karijere omogućila ovakvu priliku.

Kaže da je dobro da Istra ima svog kandidata i tako skrene pozornost na sebe te da vrijednostima koje baštini mijenja Hrvatsku. IDS je ponudio svim opozicijskim strankama da izađu s jednim kandidatom u ove izbore, no to su druge stranke, kaže Kajin, odbile, što je njihovo legitimno pravo.

'Opozicija mora staviti glave skupa jer će nakon izbora trebati preuzeti odgovornost za vođenje zemlje, a to sam neće moći ni SDP, HNS, a ni IDS', kaže Kajin.