iza zatvorenih vrata

Kadrovska premetaljka na zatvorenoj sjednici Vlade

27.07.2023 u 17:39

Bionic
Reading

Daniela Sukalić imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede na vrijeme od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na zatvorenoj sjednici Vlade održanoj u četvrtak

Na vrijeme od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Mladen Fruk imenovan je ravnateljem Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, a Željka Gudelj-Velaga ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u Ministarstvu poljoprivrede.

Na zatvorenoj sjednici Vlade imenovani su i novi članovi nadzornih i revizorskih odbora obveznih mirovinskih društava, kao predstavnici članova pojedinog mirovinskog fonda, koji zastupaju interese njegovih članova.

Tako je Melita Čičak imenovana članicom Nadzornog odbora i Revizorskog odbora društva Allianz ZB d.o.o., Dubravka Vlašić Pleše članicom Nadzornog odbora i Revizorskog odbora društva ERSTE d.o.o., Kristjan Staničić članom odbora i Revizorskog odbora društva PBZ Croatia osiguranje d.d., i Zvonimir Savić članom Nadzornog odbora i Revizorskog odbora društva Raiffeisen, stoji u priopćenju Vlade RH.

Radi odlaska na novu dužnost, razriješen je državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg s danom 31. srpnja 2023.

Zbog isteka mandata razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar: Zoran Pačandi, Kristina Džimbeg i Ivana Palinić Galović, a novim članovima imenovani su: Antonio Pavlečić, Ivana Palinić Galović i Trpimir Majcan.

Državnom službeniku Zvonimiru Peniću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Donesen je Zaključak kojim se Glavnoj skupštini društva Narodne novine d.d. predlaže izbor Roberta Blažinovića, Marina Bulata, Helge Svirčić i Stanka Borića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im je istekao mandat.

Donesena je i odluka kojom se razrješuju dosadašnji članovi nadzornih i revizorskih odbora zbog isteka mandata Stjepan Mandić, Danijel Nestić, Kristjan Staničić i Zvonimir Savić.