ŠEF ZG HOLDINGA

'Kada nema snijega, zimska služba nije skupa'

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 12.02.2013 17:13
  • Objavljeno 12.02.2013 u 13:35
Snijeg u Zagrebu (2)

Snijeg u Zagrebu (2)

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto/CROPIX

Novi snježni pokrivač, daleko tanji od onog prije mjeseca dana, čiji su sivo-crni ostaci još ponegdje mogu vidjeti, zagrebačka zimska služba dočekala je spremna. 'Ide nas snijeg ove godine', zapazio je šef Zagrebačkog Holdinga Ivo Čović te na prozivke novinara kako zimska služba građane dosta košta odvratio: 'Kada nema snijega, zimska služba nije skupa'
Tomislav Krišto/CROPIX

Tomislav Krišto/CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto/CROPIX

Nekoliko centimetara debeo snježni pokrivač, ali i oborine najavljene za sljedeća dva dana, Zagreb dočekuje spreman, barem ako je suditi prema riječima čelnika Holdinga. Čelnici svih segmenata koji čine zimsku službu sastaju se u ovim uvjetima dva puta dnevno kako bi koordinirali aktivnosti.

Čović se pohvalio time kako je veći kaos bio u nekim europskim i američkim gradovima nego za vrijeme prošlih, rekordnih padalina u Zagrebu. Nije bilo kolapsa ni zastoja u distribuciji plina, vode, struje i odvozu smeća.

Istaknuo je kako se radi maksimalno moguće s kapacitetima koji su im na raspolaganju. Vrijeme čišćenja moglo bi se skratiti samo u slučaju dvostruko većeg broja vozila i ekipa zimske službe.

'Je li naša zimska služba najbolja, ne znam, ali je sigurno da je izvrsna', rekao je Čović i dodao kako senzacionalizam nikome ne koristi te kako se za vrijeme snježnih padalina ulažu maksimalni napori. Osvrnuo se i na kritike zbog opadanja dijelova niskopodnih tramvaja ustvrdivši da bismo trebali biti ponosni na hrvatski proizvod koji je s istim performansama bio i jeftiniji od tramvaja Siemensa. Uvjeti su bili ekstremni i 'suknjice' su otpadale s tramvaja zbog visokog snijega oko pruge, objasnio je.

Šef Zagrebačkih cesta Alen Gospočić istaknuo je kako su još sinoć, prije nego što je snijeg počeo padati, ceste dobro posoljene pa se snijeg brzo otapao. U tri sata ujutro ralice su krenule čistiti sve autobusne linije, a u pola osam sva su vozila preusmjerena na prioritetne prometnice.

Šef ZET-a Dubravko Baričević istaknuo je kako smo prvom udaru padalina odoljeli te kako su sve linije gradskog prijevoza ZET-a prohodne.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!