LUKA BEBIĆ DEMANTIRA

'Jurica mi nije platio put u Ameriku'

23.09.2010 u 14:29

Bionic
Reading

Nakon što su mediji objavili informaciju da je bivši hrvatski veleposlanik u SAD-u Neven Jurica službenom karticom veleposlanstva platio avionske karte za Luku Bebića, njegovu suprugu i kćer, stigao je demanti samog predsjednika Sabora

'Netočan je navod da je Neven Jurica podmirio putne troškove za mene i članove moje obitelji u Los Angelesu i Clevelandu. Istina je da sam kao tadašnji potpredsjednik Sabora službeno putovao u Los Angeles i da sam tom prigodom nazočio prijemu supervizora 5. okruga regije Los Angeles Michaela Antonovicha te da je troškove leta podmirio Hrvatski sabor. Moja supruga letjela je na vlastiti račun, a moja kći, kao HDZ-ova tajnica za iseljeništvo, službeno na račun HDZ-a. Istinito je da sam tijekom tog službenog puta posjetio i hrvatske iseljeničke zajednice na njihov poziv, a u organizaciji hrvatskog veleposlanstva i generalnog konzulata. Netočan je navod o Clevelandu, koji osobno, a ni članovi moje obitelji, nikada nismo posjetili', poručio je Bebić u svojem priopćenju.

Kako doznajemo od Bebićeve glasnogovornice Marine Buntić Jurčić, hrvatsko veleposlanstvo nije platilo ni letove unutar SAD-a.