HSLS PRITIŠĆE KOSOR

'Jurčiću nije mjesto u Podravci'

27.10.2009 u 11:48

Bionic
Reading

'Ljubo Jurčić, da nije političar, nikada ne bi bio u NO Podravke. On nije ni vrhunaravni stručnjak niti je bio u prehrambenom biznisu', kazao je Ivan Čehok nakon današnje sjednice Predsjedništva HSLS-a

Čehokova izjava jasno daje do znanja kako je HSLS ostao pri stavu da političarima nije mjesto u NO-ima i čelništvima tvrtki. 'Odgovoran je svatko tko je znao što se događalo u Podravci i nije o tome izvijestio javnost', upozorio je Čehok. No iako javnost proziva političare da moraju znati što se događa u tvrtkama u čijim NO-ima sjede, Čehok ostaje pri suprotnome stavu da političari ne bi trebali imati pojma što se događa te da bi glavnu riječ u NO-ima trebali imati stručnjaci. Također se pita što su radile revizorske kuće u Podravci?

Čelnici HSLS-a nisu se, ni nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke, željeli očitovati o ministru Damiru Polančecu, a Đurđa Adlešič izjavila je da oni stav o Polančecu nemaju te da će se o njegovoj sudbini razgovarati na sljedećoj sjednici Vlade.

Ipak, Čehok je indirektno dao do znanja da će i Polančec, ali i Josip Friščić morati otići ako se ispostavi da su znali što se događalo u Podravki. Iako HSLS također ima člana u NO Podravke, čelni HSLS-ovci tvrde on 'nije tamo kao član stranke, već je imenovan iz Mirovinskog fonda'. 'Ne očekujemo da nas svaki član stanke pita smije li biti član ili da nešto ne smije', opravdala se Adlešič te istaknula kako je HSLS povukao svoje članove iz svih nadzornih odbora.

Na novinarsko pitanje zašto je većina afera 'isplivala na površinu' otkad je Kosor od Sanadera preuzela premijersku dužnost, Adlešič je diplomatski kazala kako 'je HSLS zadovoljan klimom u kojoj se afere ne zataškavaju', čime je dala do znanja kako koalicijska ljubav s HDZ-om za sada cvjeta.

No hoće li novi vođa te stranke zadržati Alešičkin stav, vidjet ćemo nakon stranačkih izbora koji će se održati u Slavonskom Brodu 14. studenoga.