TITOVA UDOVICA

Jovanku Broz će pokopati uz sve vojne počasti

22.10.2013 u 09:25

Bionic
Reading

Jovanka Broz bit će sahranjena u Kući cvijeća, u blizini supruga, doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza, u subotu u 12 sati, rekao je ministar vanjske i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić. Sahrana će biti obavljena uz sve vojne počasti, budući da je Jovanka Broz bila nositeljica Partizanske spomenice

U samom prostoru pripreme još nisu počele, jer se čekaju detaljnije informacije organizacijskog odbora za sahranu nekada prve dame Jugoslavije u kojem se, osim članova Vlade, nalaze i predstavnici njene obitelji.

'Ovdje smo sad definirali ili ćemo vrlo brzo definirati grobno mjesto jer se ponovo aktualizira priča da bi grobno mjesto moglo biti neposredno uz Titov grob jer je to tehnički izvodljivije, jeftinije, jednostavnije, praktičnije. Sve će to raditi pogrebno poduzeće s minimalnim troškovima i vidjet ćete da neće biti nijedan dinar više nego da je sahranjena na nekom drugom mjestu', rekao je Rasim Ljajić, koji je u Organizacijskom odboru za sahranu Jovanke Broz.

Prostor građen sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća pretrpjet će izvjesne promjene. S jedne strane Titovog groba je prostorija sa štafetama i poklonima, a iza panoa s motivima nesvrstanih bio je prostor predviđen za izložbenu postavu. Kuća cvijeća je mauzolej u kojem nije bilo predviđeno sahranjivanje nikog osim nekadašnjeg doživotnog predsjednika Jugoslavije.