MIŠLJENJE GRAĐANA

Jospović je bolji predsjednik od Mesića

29.12.2013 u 12:24

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović nakon četiri godine mandata ima veliku potporu građana. Pokazuje to istraživanje Dnevnika Nove TV koje je provela agencija Ipsos puls

Predsjednik školskim ocjenama nakon četiri godine dobiva ocijenu 3,6 ili četvorku. Manji broj građana, njih šest posto, smatra da njegov dosadašnji rad uopće ne zadovoljava. Prosječna ocjena njegova rada u dosadašnjem dijelu mandata je 3,6.

Više ocjene Ivi Josipoviću za njegov dosadašnji rad daju žene, osobe iznad 45 godina, osobe nižeg obrazovanje te birači Kukuriku koalicije.

Predsjednik Josipović zaslužuje još jedan petogodišnji mandat. Misli to 65 posto građana, a da je došlo vrijeme za promjenu misli njih 30 posto. Ne zna pet posto građana.
Za promjenu su nešto češće muškarci, osobe mlađe od 45 godina, osobe iz Like i Banovine te birači HDZ-a.

Predsjednik Josipović izabran je kao kandidat SDP-a, a nakon četiri godine većina misli da je uglavnom nezavisan, točnije njih 51 posto. Da nije nezavisan misli 26 posto birača, a da je potpuno nezavisan, misli 13 posto građana. Ne zna njih 10 posto.

Rad predsjednika većina ocjenjuje u skladu s očekivanjima, ili njih 56 posto. Ispod očekivanja njih je 34 posto, a iznad očekivanja njih sedam posto. Ne zna tri posto građana.
Razočarenje češće ističu muškarci, osobe u dobi između 30 i 45 godina i birači HDZ-a.

Predsjednikove poteze većina građana odobrava, odnosno njih 75 posto, ne odobrava njih 21 posto, dok ne zna njih četiri posto.
Kao i na početku mandata, nakon četiri godine većina građana misli da je predsjednik Josipović bolji od svog prethodnika Stjepana Mesića. To misli 63 posto građana, a da su podjednaki misli 29 posto birača. No da je lošiji misli sedam posto, dok ne zna četiri posto građana.

Da Ivo Josipović bolje radi svoj posao, češće smatraju žene, osobe starije od 60 godina, osobe iz Zagreba i okolice te birači Kukuriku koalicije.