PORUKA NOVOG PREDSJEDNIKA

Josipović za jednakopravnost Hrvata u BiH

27.02.2010 u 10:10

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izrazio je očekivanje u video poruci koja je u petak emitirana u programu Federalne televizije da će Hrvati u BiH u ustavnim promjenama ostvariti jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda.

"Želim hrvatskom narodu u BiH da u predstojećim ustavnim promjenama zajedno s druga dva naroda nađe formulu jednakopravnosti, formulu uspjeha Bosne i Hercegovine kao države, formulu uspjeha opstanka hrvatskog naroda i njegova prosperiteta", rekao je sinoć Josipović.

Dodao je da se nada skorom dolasku u BiH, "u Mostar i u krajeve gdje žive pripadnici hrvatskog naroda". "Želim da ta moj posjet Bosni i Hercegovini bude jedan novi zamah u razvoju prijateljskih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine", rekao je Josipović.

Video poruka hrvatskoga predsjednika objavljena je u sklopu manifestacije Večernjakovog pečata u organizaciji Večernjeg lista BiH budući da je Josipović bio spriječen doći u Mostar. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor je po ocjeni Večernjeg lista BiH dobila priznanje za regionalnog lidera.