POTEZ OČAJNIKA

Josipović već dvaput čestitao sutrašnji praznik

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 05.08.2014 13:56
  • Objavljeno 04.08.2014 u 15:24
Ivo Josipović

Ivo Josipović

Izvor: Screenshot / Autor: hrt.hr

Predsjednik Ivo Josipović čestitao je građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, javlja danas HTV. Ništa čudno, osim što je predsjednik uputio čestitku građanima dan uoči samog blagdana, koji ove godine pada u utorak, te što je čestitku s istovjetnim povodom, iako različitim tekstom, uputio još u petak

Čestitka od petka, objavljena na službenoj web stranici predsjednik.hr, pršti emocijama - u kraći tekst umetnuta su, nesvojstveno Ivi Josipoviću, čak tri uskličnika.

'Pobjedom u oslobodilačkom ratu ostvarena je težnja mnogih naraštaja hrvatskog naroda koji su se kroz povijest borili za ostvarenje nacionalne slobode i državne samostalnosti. Budimo ponosni na to povijesno postignuće! Izvjesimo zastave na naše domove i dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj veliki državni blagdan! Svim hrvatskim građankama i građanima srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!', poručio je predsjednik Josipović.

Prošao je vikend Sinjske alke, kad eto nove čestitke - ovaj put audiovizualne, za slušatelje i gledatelje elektroničkih medija. Čestitka od ponedjeljka nosi i novu poruku, da 'nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru'. Mogli bismo se zapitati - pobijediti koga ili što? Prvenstveno - gospodarsku krizu. Ali ne samo to.

'Pobijediti u miru znači izgraditi demokratsku i funkcionalnu državu. Državu ravnopravnih građanka i građana, državu ljudskih prava i sloboda, zemlju u kojoj vlada pravo, a institucije države služe građanima. Pobijediti u miru znači izgraditi državu u kojoj svatko može pristojno živjeti od svog rada i uživati u sigurnosti. Uvjeren sam, Hrvatska će pobijediti i u miru', poručio je Josipović.

Josipović sigurno nije jedini koji će se u izbornoj kampanji obilato služiti frazama. U njegovom slučaju, uvjerenost u pobjedu bilo bi uputnije pretvoriti u otvoren poziv upomoć.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!