SUSRETI NA PANTOVČAKU

Josipović prima još jednog Pupovčeva protivnika

23.08.2012 u 09:57

Bionic
Reading

Na Pantovčak u posjet predjedniku Ivi Josipoviću danas stiže izaslanstvo Srpske narodne stranke, a potom i predsjednik Općinskog vijeća Trpinje Nikola Lazić. Međutim, prvi susret će, nesumnjivo, privući dodatnu pažnju jer bi mogao dodatno raspiriti Josipovićev sukob s predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem

Srpskom narodnom strankom predsjedava Milan Rodić, a on je u sukobu između Josipovića i Pupovca odabrao Josipovića kao 'istinskog predsjednika svih građana, pa tako i onih srpske nacionalnosti', kao što i stoji u pismu Josipoviću objavljenom na internetskim stranicama SNS-a prije dva dana, u kojemu je Pupovac optužen za 'političko prostituiranje'.

Pored ostaloga, Rodić piše da je 'Josipović razotkrivanjem gospodina Pupovca, točnije njegovih zloporaba i konstantnog ucjenjivanja hrvatske vlade, bila ona lijeva ili desna, kao i njegova političkog prostituiranja na štetu srpskog naroda, pobudio nadu obespravljenih za neko pravednije sutra'.

'Vaš autoritet kod hrvatskih građana je neupitan, vaš izbor neposredan i vaša je dužnost i pravo, kao predsjednika Republike Hrvatske, da ukazujete na sve ono što je u ovoj lijepoj zemlji isprepleteno političkim i ostalim spletkama okrenutim u ostvarivanju osobnih interesa, a ne interesa svojih građana. Budite i dalje budna savjest ove zemlje!!!!!!!!!!!!' kliče Rodić u pismu Josipoviću.


SNS je, inače, najstarija parlamentarna stranka hrvatskih Srba, kojoj zadnjih godina nikako ne uspijeva ući u Sabor, a već su i od ranije poznate Rodićeve oštre kritike i na račun Pupovca, ali i na račun Veljka Džakule, koje je Rodić ponovio i početkom kolovoza kazavši da su 'Pupovac i Džakula Srbi po zanimanju koji grade karijere na muci srpskoga naroda, a iza njihove međusobne netrpeljivosti zapravo se krije bitka za novac. Umjesto da rješavaju konkretne probleme srpske manjine u Hrvatskoj, oni se bave državnom politikom, što je zadaća hrvatskih stranaka većinskoga hrvatskog naroda'.

Stoga, mogla bi ovo biti još jedna točka u sukobu Josipovića s Pupovcem, koji tvrdi da je šef države svoj sukob s tjednikom Novosti pretvorio u otvoren obračun s njim te da želi razoriti manjinske institucije, dok Josipović niječe te optužbe i tvrdi da iz Vukovara i nekih drugih gradova, u kojima žive mnogi pripadnici srpske nacionalne manjine, dobiva pritužbe na Pupovčev rad i uvjerava da je povod njihova sukoba Džakulin dolazak u Knin na proslavu Oluje.