formalizacija političkog braka

Josipović pokrenuo proces spajanja svoje stranke s SDP-om

30.01.2019 u 22:58

Bionic
Reading

Ivo Josipović krenuo je u formalnu proceduru pridruživanja SDP-u. Na sjednici Predsjedništva stranke Naprijed, Hrvatska! Progresivni savez kojoj je na čelu, odlučeno je da se krene u spajanje s SDP-om

'Na sjednici Predsjedništva stranke 'Naprijed, Hrvatska! Progresivni savez održane u srijedu 30.1. jednoglasno je odlučeno da predsjednik Ivo Josipović i članovi povjerenstva mogu započeti pregovore o spajanju sa SDP-om', objavio je na Facebooku član Josipovićeve stranke Drago Pilsel.

Josipović se najprije spominjao u križaljci sa strankom GLAS, no očito se nisu uspjeli dogovoriti te se on priklonio SDP-u. Kako je Josipović ranije rekao za tportal razgovarali s GLAS-om o ujedinjenju i složili su se oko puno toga, međutim oko jednog važnog dijela ipak nisu.

Nisu našli balans između socijaldemokracije i liberalizma. 'Odlučili smo da se ne spajamo, ali ćemo nastaviti suradnju, bez daljnjega. Nema nikakve zle krvi, dapače mislim da smo se zbližili kroz te razgovore', poručio je Josipović, dodavši da su Naprijed Hrvatska! i GLAS vrlo bliske opcije te da jako poštuje Anku Mrak Taritaš, političarku koja je trebala biti predsjednica te zajedničke stranke.

  • +7
Ivo Josipović i Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

S obzirom na to da Josipović ne isključuje mogućnost da se kandidira na predsjedničkim izborima, izgledno je kako bi mogao biti kandidat SDP-a za Pantovčak.