POMOGAO MUZIČARIMA

Josipović: Bandić je riješio problem star 100 godina i zaslužio počasni doktorat

19.03.2019 u 10:21

Bionic
Reading

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović nema ništa protiv prijedloga Muzičke akademije da se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu. Obrazloženjem se oglasila i zagrebačka Muzička akademija, u kojem navode razloge dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Milanu Bandiću

'Na potpuno sam drugoj strani političkog spektra od njega, ali bio bih nepošten ako ne kažem da taj problem koji je postojao više od sto godina ne bi nikad bio riješen da Bandić nije donio odluke koje je donio', kazao je Josipović za N1.

Bivši predsjednik RH istaknuo je da je razgovarao s ogromnim brojem bivših studenata i zahvalan je gradonačelniku za taj potez.

'To je jedna od pozitivnih stvari koje je napravio', smatra Josipović.

Na pitanje bi li podržao prijedlog odgovara: 'Ne bih bio protiv ako je to način. Bandić je time napravio dobro za Sveučilište i Grad Zagreb.'

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras potvrdio je informaciju, koju je tportal objavio još u studenome prošle godine, da će zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću biti dodijeljen počasni doktorat.

>> Boras časti: Bandić će dobiti počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu?

Senat Sveučilišta trebao bi još potvrditi odluku povjerenstva o dodjeli doktorata.

Prijedlog da se Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat podnijela je Muzička akademija jer je zahvaljujući zagrebačkom gradonačelniku u središtu grada dobila novu zgradu, čime je riješen problem nedostatka prostora koji ih je mučio godinama.

  • +4
Muzička akademija Izvor: Pixsell / Autor: Žarko Bašić

Zagrebačka Muzička akademija oglasila se obrazlažući zašto gradonačelniku Milanu Bandiću treba dodijeliti počasni doktorat. U njemu se ističu 'veliki projekti od posebne važnosti za Sveučilište u Zagrebu u kojima je osobno sudjelovao gradonačelnik Bandić tijekom devetnaestogodišnjeg angažmana na čelu Grada', javlja N1.

U nastavku objašnjavaju kako je Bandić 'nadzirao osiguravanje sredstava i realizaciju samih investicija', a pri tome se uvijek konzultirao s Upravom Sveučilišta, kao i njegovih sastavnica. Na njegovu inicijativu, podsjećaju, za 30 milijuna kuna kupljena je 2003. godine zgrada Ferimporta i iste godine pravo uporabe i upravljanja na narednih sto godina preneseno na Muzičku akademiju. Navode, između ostalog, kako je Muzičkoj akademiji osiguran instrumentarij vrijedan 26 milijuna kuna, a spominju se i drugi projekti, poput stipendiranja studenata, gradnje paviljona za smještaj studenata, kao i brojni programi i projekti na kojima su surađivali Grad Zagreb i Sveučilište.