BEZUSPJEŠNA POTRAGA

Još uvijek se traži zaboravni putnik koji je u vlaku ostavio tri kilograma zlata

17.06.2020 u 20:27

Bionic
Reading

I nakon više od pola godine švicarske vlasti traže zaboravnog putnika koji je u vlaku ostavio torbu s više od tri kilograma čistog zlata

Kako piše poslovni portal Bloomberg, torba puna zlata vrijednog oko 170.000 eura ostavljena je prošlog listopada u vlaku koji je prometovao od St. Gallena do Luzerna. Riječ je o zlatnim polugama težine oko 3,5 kilograma, precizirao je ured javnog tužitelja u švicarskom kantonu Luzernu. Prema švicarskim zakonima, vlasnik ima pet godina da se javi tužitelju koji je raspisao potragu, a pritom mora osigurati dovoljno čvrst dokaz da je zlato doista njegovo.

Švicarski mediji ističu da je dosad provedena opsežna istraga da bi se vlasniku ušlo u trag, no on se još uvijek nije javio vlastima kako bi preuzeo zlato. Još uvijek nije poznato na koji bi način vlasnik trebao dokazati da su zlatne poluge doista njegove. Prije četiri godine zaboravni Nijemac zaboravio je u vlaku izuzetno rijetku Stradivarijevu violinu, čija je vrijednost procijenjena na 2,4 milijuna eura, dok je prošle godine u toj zemlji putnik u vlaku ostavio vazu koju je vlastoručno obojao Pablo Picasso. Prije dvije godine pak francusko-talijanski kolekcionar zaboravio je u vlaku na liniji Pariz – Ženeva zbirku kineskih umjetnina iz 13. stoljeća, vrijednu više od milijun eura.