NESTABILNO VRIJEME

Još nemojte spremiti kišobrane. Pljusak može iznenaditi po čitavoj Hrvatskoj

09.06.2018 u 07:43

Bionic
Reading

Kao i prošlih dana, i subotnjim aktivnostima na otvorenome povremeno će smetati kiša i grmljavina. U nedjelju i početkom sljedećega tjedna bit će stabilnije i toplije, u mnogim mjestima i vruće, uz poneki pljusak uglavnom u gorju, a sredinom tjedna gotovo u cijeloj unutrašnjosti, pa i na većem dijelu Jadrana, gdje su također vrlo vjerojatni pljuskovi i grmljavina. Srećom, ne tako intenzivni kao u noći na subotu i tijekom subote, kada će ponegdje biti i olujnog nevremena

Subota - promjenljivo, povremeno kiša i grmljavina

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, a tijekom noći i jutra može biti i izraženog grmljavinskog nevremena, prognozira Dragoslav Dragojlović za HRT. Vjetar većinom slab istočni. Temperatura zraka bit će malo niža nego proplih dana - najviša dnevna od 24 do 26 °C.

Podjednake vrijednosti bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti promjenljivo i nestabilno s kišom, pa i pljuskovima koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice kiša i pljuskovi osobito u noći i prijepodne. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, uz obalu između 17 i 20 °C, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 26 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz jači razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, a ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a more uglavnom malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 21 °C, a najviša dnevna između 25 i 27 °C.

I na jugu Hrvatske promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. U noći i prijepodne ponegdje može biti i olujnog nevremena. Puhat će slab, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadnjak.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Od nedjelje ponovno toplije i prolazno stabilnije, pa opet...

U nedjelju u unutrašnjosti postupno smirivanje, ali još mjestimice uz kratkotrajne pljuskove.

U ponedjeljak i utorak barem djelomice sunčano, vrlo toplo i vruće, samo ponegdje uz mogućnost kratkotrajne kiše. Sredinom tjedna pljuskova bi ponovo moglo biti posvuda, uz manji pad temperature zraka.

U nedjelju i početkom idućeg tjedna na Jadranu pretežno sunčano i ponovno toplije. Bit će uglavnom suho, a mala vjerojatnost za lokalne pljuskove bit će na sjevernom dijelu. Sredinom tjedna pljuskova bi moglo biti duž cijele obale. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u utorak jugo.

Oluja u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL