ČOBANKOVIĆ O POLANČECU

'Još jedan spin iz kuhinje odvjetnika Nobila'

16.10.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković komentirao je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru Polančecovu optužbu da je presuda protiv njega donesena ranije, rekavši da je to 'još jedan spin iz kuhinje odvjetnika Nobila'.

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije snažno podupire predsjednicu stranke i premijerku Jadranku Kosor, Predsjedništvo HDZ-a i Vladu Republike Hrvatske, istaknuo je Čobanković.

"Na djelu su pokušaji da se izglasa nepovjerenje vladi", rekao je Čobanković ocijenivši da iza toga stoji oporba i "odbjegli" bivši premijer Ivo Sanader.

Istaknuo je da HDZ i koalicijski partneri žele završiti mandat te da je to i interes Republike Hrvatske zbog dovršetka procesa pristupanja Europskoj uniji (EU), nastavka antikorupcijske borbe i provođenja programa gospodarskog oporavka.

Govoreći o ta tri segmenta, Čobanković je izrazio uvjerenje da će Hrvatska do kraja lipnja 2011. steći uvjeti za potpisivanje pristupnog sporazuma.

Kazao je da je vlada osigurala pretpostavke za borbu protiv korupcije i to kroz zakonodavni okvir, kao i stvaranjem materijalnih pretpostavki za provođenje te borbe.

U toj borbi nema nedodirljivih, naglasio je, uz ostalo, Čobanković.

"Oporba postaje nervozna", smatra Čobanković, "a nervoznom ju posebno čini borba protiv korupcije".

"Kroz određene kontakte i dogovore s oporbom došlo je do aktiviranja Sanaderovog mandata sa željom da se preko pojedinih zastupnika HDZ-a u Saboru dovede u pitanje parlamentarna većina", ustvrdio je Čobanković, koji kaže da do toga nikako neće doći, jer HDZ vjeruje svojim zastupnicima i ima snažnu potporu koalicijskih partnera.

Saborski zastupnik Tomislav Čuljak ocijenio je da niti jedan zastupnik neće istupiti iz HDZ-a te da stranka bilježi porast članstva.

Potporu stranci i premijerki izrazili su i Petar Mlinarić, Krešo Filipović, kao i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.