DUŠA, VRAG I JUDINE ŠKUDE

Još jedan HSS-ovac završio u USKOK-u: 'Nije Bandić baš takav lumen...'

08.01.2019 u 10:08

Bionic
Reading

HSS-ov saborski zastupnik Željko Lenart došao je u utorak u USKOK dati iskaz o sumnjama u političku korupciju, a vezano uz političke prebjege, od kojih je jedan - Mladen Madjer - iz HSS-a prešao u klub zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 'Pozvali su me iz USKOK-a da dam izjavu, a vjerojatno ćemo govoriti o političkim prebjezima. Spomenut ću, vjerojatno, Mladena Madjera, Stjepana Kožića, a možda će me pitati i o Iliji Ćoriću', rekao je Lenart

'Sve nas je jako iznenadio Madjerov prelazak Bandiću, družili smo se i privatno, izvan Sabora, i onda se samo prestao javljati. U jednom trenutku je odlučio prijeći, upozoravao nas je da ga je Kožić zvao i na neki način prijetio da će u 5. mjesecu aktivirati svoj mandat, znači da će Madjer ostati bez primanja. Je li to presudilo ili ono što se priča u kuloarima, o milijunima u vreći novca, pa je odlučio prodati svoju dušu vragu za Judine škude, ja ne znam; institucije su tu da to utvrde', naveo je Lenart.

Ustvrdio je da Milan Bandić radi prljav posao skupljajući zastupnike, čiju je svrhu objasnio predsjednik Kluba Robert Jankovics kada je rekao da svi oni koji uđu u Klub moraju podržavati HDZ. 'Onda je jasno tko stoji iza svega', rekao je Lenart uoči davanja iskaza USKOK-u.

Čestitao je kolegi zastupniku Reformista Darinku Dumboviću na odluci da napusti taj klub.

'Vjerojatno su ljudi vidjeli da se počela rušiti ta kula od karata i da će tu biti velikih problema. Nije Bandić baš takav lumen, osim što u zagrebačkom proračunu ima jako puno novca', poručio je HSS-ovac.

Ustvrdio je i da je Ilija Ćorić, zastupnik HSS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini koji je isključen iz stranke nakon što je svojim glasom podržao zagrebački proračun, kao glavni tajnik i sa primanjima u Skupštini imao daleko veću plaću nego kolege saborski zastupnici. 'Njegov nagli odlazak povezan je očito sa silnim milijunima, a poznato je da je bio u financijskim problemima', ustvrdio je Lenart za N1.

  • +22
Gradska skupština raspravlja o izvršenju proračuna za 2018. godinu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirajući navode Zvane Brumnića (SDP) da su mu 'izaslanici' nudili tri milijuna kuna za prelazak u Bandićev klub, zaključio je da je danas u Hrvatskoj sve moguće.

'Vidimo da postoje interesne skupine koje vode državu, da se pranje novca realno događa, da se izvlači novac iz svih mogućih poslova i kanala. Radio sam svojedobno u jednoj privatnoj tvrtki koja je radila s jedinicama lokalne samouprave i znam kako se može doći do novca preko javne nabave. S obzirom na to da je Bandić apsolutni gospodar u Zagrebu, vrlo lako je uzeti 10 posto. Normalno da Andrej Plenković neće ovo priznati, ali ne treba biti osobito pametan da se shvati što se događa. Nedavno je imao kvorum u Saboru, bez prebjega toga ne bi bilo. Jasno je da će napraviti sve da zadrže vlast', poručio je Lenart.

  • +11
Mladen Madjer Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Naveo je da njemu osobno nitko nije nudio novac. 'Nisu kontaktirali sa mnom jer znaju da to kod mene ne pali. To je proklet novac, nije bogat onaj tko puno ima, nego tko malo treba'.