NUKLEARNE NAPETOSTI

Još jedan američki nosač kreće prema Sjevernoj Koreji

17.05.2017 u 22:27

Bionic
Reading

Nosač aviona USS Ronald Reagan, koji se nalazi na čelu udarne skupine američke ratne mornarice, napustio je nakon popravka japansku bazu Yokosuku i zaputio se u međunarodne vode blizu Sjeverne Koreje

Kako javlja japanska agencija Kyodo, grupa nosača aviona isplovila je iz luke s kašnjenjem od jednog dana, dodajući kako o vrsti kvara, kao i o pravcu kretanja brodova, nije izdano nikakvo službeno priopćenje.

Prema mišljenju agencije, naredba o pokretu koja je ranije izdana mogla bi biti povezana s porastom napetosti oko Sjeverne Koreje, koja je 14. svibnja uspješno testirala balističku raketu u zoni Japanskog mora.

U ovom trenutku kod Korejskog poluotoka već se nalazi udarna skupina američke ratne mornarice, na čelu s atomskim nosačem aviona USS Carl Winson.

U njezinu sastavu nalaze se raketna krstarica i dva raketna razarača, dok su u regiji primijećene i američke podmornice.

Nosač aviona USS Ronald Reagan se od studenog prošle godine, nakon duge plovidbe, nalazio na tehničkoj provjeri u Yokosuki, gdje je obavio i kratko testiranje.