brod srama

Jedini ruski nosač aviona oštećen je nakon što je na njega pala dizalica

30.10.2018 u 18:13

Bionic
Reading

Jedini ruski nosač zrakoplova oštećen je tijekom popravka na sjeveru zemlju, kada je plutajuće pristanište u utorak potonulo, a dizalica pala na palubu broda, čime je nastala pukotina široka i do pet metara

Ruski nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov je sudjelovao u ruskoj vojnoj intervenciji u Siriji te su s njega polijetali zrakoplovi i izvodili zračne napade protiv pobunjeničkih snaga.

Admiral Kuznjecov je bio na remontu u jednom od najvećih svjetskih plutajućih pristaništa u hladnim vodama zaljeva Kola, u blizini Murmanska i sjedišta ruske Sjeverne flote.

Guvernerka Murmanske oblasti Marija Kovtun rekla je kako je pokrenuta operacija spašavanja u kojoj je evakuirana 71 osoba.

Ratni je brod uspješno izvučen, prije nego što je plutajuće pristanište u potpunosti potonulo, izjavila je Kovtun.

Jedna je osoba nestala, a četiri su na liječenju zbog pothlađenosti, rekli su istražitelji, koji su pokrenuli kaznenu istragu kojom će ustvrditi jesu li prekršena sigurnosna pravila.

  • +12
Nosač aviona Admiral Kuznjecov Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Aleksej Rahmanov, čelnik Ujedinjene brodograđevne korporacije, rekao je TASS-u da su trup i paluba broda oštećeni, ali da ključni dijelovi broda nisu oštećeni.

'Postoji nazubljena rupa široka 4-5 metara', citirala je novinska agencija Interfax Rahmanova.

'Očigledno je kako je moguća takva šteta, kada dizalica od 70 tona padne na palubu. Smatramo da je šteta nevažna', rekao je Rahmanov.

Tadašnji britanski ministar obrane Michael Fallon je 2017. rekao da je Admiral Kuznjecov 'brod srama'.