KAD SE LAVINA ZAKOTRLJA

Jedan tvit oborio vrijednost Snapchata za 1,3 milijarde dolara

22.02.2018 u 22:52

Bionic
Reading

Dionice tvrtke vlasnika Snapchat-a potonule su u četvrtak za 7,2 posto te izgubile 1,3 milijarde tržišne vrijednosti nakon tvita 'influenserke' Kylie Jenner iz klana Kardashian-Jenner koja je napisala da više ne otvara tu aplikaciju, piše Bloomberg.

Je li je do takva zaključka dovelo nedavno majčinstvo ili se razlog krije u nedavnom redizajnu aplikacije njena ispovijed je izazvala slične reakcije među njenih 24,5 milijuna pratitelja. Nakon što je lavina pokrenuta među analitičare s Wall Streeta uvukla se zabrinutost.

Bloomberg navodi i da je analitičar Citigroup-a Mark May promijenio status dionice iz neutralnog u negativan nakon što je primijetio značajan skok negativnih komentara redizajna aplikacije. May vjeruje da komentari mogu naškoditi financijskim rezultatima kompanije.

U međuvremenu, izvršni direktor kompanije Evan Spiegel bi mogao postati jedan od najbolje plaćenih poslovnih ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama. U svojim rukama ima dionice kompanije vrijedne više od 636 milijuna dolara.

Isto te volim i dalje Snap, napisala je kasnije Jenner.

  • +4
Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia