apn afera

Javio se Kuščević: Istina je, živim u njegovom stanu, ali Štromar je odgovoran

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 29.01.2020 23:47
  • Objavljeno 29.01.2020 u 22:49
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević kaže kako je istina da živi u stanu Krešimira Žunića na Maksimirskoj cesti 37, ali tvrdi da on kao ministar nije za sebe tražio konkretni stan

'Ja kao ministar niti sam tražio stanove, niti ugovarao najam. Taj posao odrađuje glavno tajništvo Ministarstva za sve dužnosnike u Ministarstvu, pa tako i za mene', kaže Kuščević za Jutarnji list.

Stan je dobio nakon što je s mjesta ministra graditeljstva prešao na dužnost ministra uprave jer se Ministarstvo uprave nalazi na par minuta hoda od Žunićeva stana, a državni stan u kojem je dotad živio nalazi se na Britancu, blizu Ministarstva graditeljstva.

Kada je pak riječ o prodaji POS-ovog stana Žuniću, trenutnom v.d.-u direktora APN-a, čija je smjena dogovorena odmah nakon otkrića RTL-a da je od APN-a kupio stan po povlaštenim uvjetima, Kuščević odgovara da se ta kupoprodaja dogodila za vrijeme ministra Predraga Štromara i da on s njom nema nikakve veze.

'Ugovor o kupoprodaji potpisao je direktor APN-a kojega je Štromar predložio i on je prava adresa za pojasniti detalje', kaže Kuščević.

Za N1 je istaknuo je kako je Predrag Štromar, HNS-ov ministar graditeljstva kad je preuzeo taj resor, smijenio direktora APN-a kojeg je kao tadašnji ministar graditeljstva bio postavio Kuščević.

Tada je Štromar, nastavio je Kuščević, za direktora postavio Slavka Čukelja, a kada je Čukelj podnio ostavku za vd-a je Štromar predložio HDZ-ovca Krešimira Žunića, koji je bio Čukeljov zamjenik.

'Dakle, svi direktori povezani s kupnjom stana od APN-a postavljeni su u mandatu Predraga Štromara i nemaju nikakve veze sa mnom', rekao nam je Kuščević. Demantirao je i spinove iz krugova HNS-a da su on i Žunić kumovi.

'Najveća politička odgovornost je na Štromaru i očekujem da će i on ponuditi mandat na raspolaganje predsjedniku Vlade', rekao je Kuščević.

  • +13
  • +10

Lovro Kuščević

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Čukelj, naime, direktor je APN-a još od tadašnje ministrice graditeljstva Anke Mrak-Taritaš dok je ona bila u HNS-u. Kada je ministar graditeljstva postao Kuščević, maknuo je Čukelja i Vladi predložio Gorana Bradića, donedavnog direktora zagrebačke Čistoće. Nakon što je HNS ušao u Vladu s HDZ-om, novi ministar Štromar ponovno vraća Čukelja na mjesto direktora kao HNS-ov kadar, iako on službeno nije član stranke. Žunić je svo to vrijeme bio zamjenik direktora, a kupoprodaja spornog stana dogodila se prošle godine za vrijeme Čukelja. Čukelj pak u studenom prošle godine daje ostavku, a Štromar Vladi predlaže Žunića za vršitelja dužnosti.

Podsjetimo, Žunić je zajedno sa svojim sinom po povlaštenim uvjetima za cijenu od 975 eura po četvornom metru prošle godine kupio stan u Zadru u Ulici Ive Mašine od APN-a u kojem je tada bio zamjenik direktora. Riječ je o stanu od 53 četvorna metra do kojeg je došao preko APN-ova programa poticane stanogradnje za samo 52.000 eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!