pos-ov stan

Premijer o šefu APN-a: Neobična izjava i cijela ta situacija. Ništa dobro nisam vidio u tome

29.01.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković komentirao je kupovinu POS-ovog stana koji je čelnik APN-a Krešimir Žunić kupio za manje od 1000 eura po četvornom metru u Zadru. Žunić je ujedno i zamjenik direktora Državne Agencije za promet i posredovanje nekretninama koja je u Zadru 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje

'Neobična izjava i cijela ta situacija, imat ću razgovor s ministrom Štromarom, vidjet ću o čemu se radi i što ćemo poduzeti. Nisam imao informacije o tome... Ništa dobro nisam vidio u tome', rekao je Plenković, prenosi N1.

Žunić je moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima, kako je RTL otkrio.

'Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana', rekao je Žunić, HDZ-ov v.d. direktora APN-a za RTL.

O unutarstranačkim izborima nije htio previše govoriti. 'Reći ćemo vam sve, ne bojte se, ima vremena. Izbori nisu još ni raspisani, ima još vremena'.

Vezano za sigurnosnu provjeru za ministre navodi kako je već objasnio kako to funkcionira. 'Ako imenujete ravnatelja, imate sigurnosnu provjeru, kod ministra toga nema. Ona ne postoji zakonski, a mi djelujemo po zakonu. Da je to zakonski moguće, napravili bi'.

Istaknuo je kako nekretninske afere bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića nije nešto što može utjecati na njega te da će novi ministar Vili Beroš sutra biti predstavljen Odboru za zdravstvo.

'To na mene ne može utjecati, jer ne mogu pratiti tko je što napravio privatno. Razmislit ćemo o unutarstranačkim procesima, o nekim filtriranjima', rekao je.