POMOĆNICA U MINISTARSTVU SPORTA

Janica Kostelić - novo pojačanje Timova tima

Bionic
Reading

Janica Kostelić bit će pomoćnica za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, doznao je Jutarnji list, kojemu je spremnost na novu ulogu potvrdila i sama Janica

Ministar znanosti Predrag Šustar Vladi je uputio prijedlog imenovanja najuspješnije alpske skijašice u povijesti Zimskih olimpijskih igara na mjesto pomoćnice za sport, a potvrdu očekuje već na sljedećoj sjednici.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je ideja nastala dogovorom Šustara i njegova stranačkog šefa te prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, a da je spremna na novu ulogu i zaokret u karijeri, potvrdila im je i sama Janica kazavši da je na tu funkciju pristala jer sport želi približiti mladima.

Ni u Ministarstvu niti u kabinetu ministra Šustara u ponedjeljak navečer Hina nije mogla dobiti službenu potvrdu ove informacije, ali su djelatnici Ministarstva potvrdili da je Janica Kostelić proteklih dana u više navrata viđena u kabinetu ministra Šustara.

Otkad je formirana nova Vlada mjesto doministra za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime naše najuspješnije sportašice svih vremena.

Iz Hrvatskog skijaškog saveza također se nije moglo dobiti potvrdu ove informacije, ali je Kostelić Jutarnjem listu kazala: 'Prihvatila sam ponudu jer nakon sportske karijere želim i na druge načine pridonijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih. Nadam se da ću zajedno s kolegama uspjeti prije svega približiti bavljenje sportom svima, a ponajviše mladim generacijama. ovaj cilj smatram važnim jer sport je vrlo koristan i zdrav za društvo u cjelini.'