strah od korone

Jandroković: Zbog Vidović Krišto uvest ćemo obvezu nošenja maski

29.07.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u srijedu moguće uvođenje obveze nošenja zaštitnih maski u sabornici budući da zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto i dalje ne poštuje preporuke saborskog Predsjedništva o nošenju maski

"Zamolio bih zastupnicu Vidović Krišto da stavi masku. Zato što smatram da niste solidarni sa svih ostalih 150 zastupnica i zastupnika, zato što ne poštujete preporuke državnih tijela niti preporuke Predsjedništva Hrvatskog sabora - ponovno vas molim da stavite masku”, apelirao je Jandroković na zastupnicu Vidović Krišto koja umjesto zaštitnom maskom usta prekriva maramom.

"U slučaju da to nećete učiniti, sazvat ću ponovno Predsjedništvo na kojem ćemo donijeti odluku da se više u sabornici neće moći biti bez zaštitne maske, to je obaveza koju imamo svi i molim da se toga držite”, kazao je Jandroković.

Karolina Vidović Krišto drugi dan zaredom bez zaštitne maske Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uporno odbija nositi zaštitnu masku u sabornici ustrajavajući da preporuka saborskog Predsjedništva o nošenju maski nije obavezna.