PREDSJEDNIŠTVO SABORA

Jandroković potvrdio: Papiri idu u povijest, tableti postaju glavno sredstvo rada zastupnika

10.07.2017 u 15:27

Bionic
Reading

Nekoliko dana uoči odlaska na ljetnu stanku saborsko je Predsjedništvo održalo redovito sjednicu, na kojoj se, među ostalim, razgovaralo o donošenju Etičkog kodeksa i izmjenama poslovnika

Predsjedništvo Sabora odradilo je rutinske točke poput rasporeda prostorija u Saboru te rasporeda sjedenja u sabornici, ali i dogovorilo pripremu za neke točke koje će zastupnike dočekati na jesen, potvrdio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

'Dogovorili smo da prije početka jesenskog zasjedanja Odbor za Ustav finalizira tekst Etičkog kodeksa i da nam u klubovima zastupnika da na uvid novi prijedlog Poslovnika', rekao je Jandroković, dodavši da bi se o tome trebalo raspravljati i glasati na jesen.

Osim toga, zadatak je dobilo i Tajništvo Sabora. 'Dali smo zadatak Tajništvu da se pređe na novi način dostave materijala zastupnicima. Ubuduće će tableti biti glavno sredstvo dostave materijala, a samo zastupnici koji smatraju da im to nije dovoljno, moći će zatražiti materijale u papirantom obliku, ali će im onda to isprintati njihovi klubovi. Tableti postaju najvažnije sredstvo za rad zastupnika', kazao je Jandroković.

Uz to, ubrzat će se i rad na novoj web stranici Sabora. 'Ova je zastarjela i treba izgledati bolje', rekao je Jandroković, dodavši da su sredstva za to osigurana od ranije.

Nastavljena sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL