JOŠ NISU U ZASTUPNIČKIM RUKAMA

Sabor nabavio tablete od bivše firme ministra Krstičevića

25.01.2017 u 12:50

Bionic
Reading

Nakon što je prošle godine raspisan javni poziv za nabavu tableta i ostale računalne opreme, Sabor se konačno odlučio od koga će nabaviti tablete i to po kriteriju najjeftinije ponude

Kako su za tportal odgovorili iz saborske Službe za medije, za nabavu tableta stiglo je devet ponuda - tvrtki SGM Informatika d.o.o., SuperNet d.o.o., H18 office d.o.o. , MIKRONIS d.o.o., KING ICT d.o.o., SPAN d.o.o., BADURINI d.o.o., TVC INFO d.o.o. te SANCTA DOMENICA d.o.o.

Sabor se odlučio za najjeftiniju ponudu, onu tvrtke King ICT. 'Vrijednost ugovora iznosi 149.016 kuna  (s PDV-om) za ukupno 151 tablet', odgovorili su nam iz Sabora.

King ICT najveći je hrvatski i regionalni sistem integrator, koji posluje u sklopu M San Grupe. Bave se i hardverom i softverom, kao i distribucijom računala i opreme. Zanimljivo je da je u tvrtki King ICT prije radio i aktualni ministar obrane Damir Krstičević, no funkcije je napustio još 2015. kada je postao saborski zastupnik. 'Odmah nakon izbora za zastupnika u prošlom sazivu razriješen sam sa svih pozicija. Nisam nikada bio vlasnik, bio sam menadžer, razriješen sam sa svih pozicija i danas sam u Vladi', kazao je Krstičević netom nakon što je postao ministar.

Iako su tableti nabavljeni, još uvijek nisu stigli u ruke zastupnika. Kako doznajemo, na njih se trenutno instalira softver i taj je proces pri kraju.

Osim tableta, Sabor je nabavljao i 40 osobnih računala. Na taj je javni poziv odgovorilo 5 ponuditelja - MIKRONIS d.o.o., SuperNet d.o.o., HANGAR 18 d.o.o., SP SISTEMI d.o.o. te SPAN d.o.o.

'Kao ponuditelj s najpovoljnijom ponudom prema kriteriju za odabir ponude – najniža cijena – odabrana je tvrtka SP SISTEMI d.o.o. Vrijednost ugovora iznosi 164.000 kuna (s PDV-om)', odgovorili su nam u Saboru.

Sabor je javni poziv raspisao i za najam usluge fotokopirnih uređaja, a tu je pristigla samo jedna ponuda, ona tvrtke KSU d.o.o.

'Budući da je ponuda valjana, ista je odabrana te je s ponuditeljem sklopljen ugovor o usluzi najma, isporuke i instaliranja fotokopirnih uređaja za potrebe Hrvatskoga sabora. Cijena najma fotokopirnih uređaja iskazana je po jediničnoj cijeni kopije formata A4 koja iznosi 0,029 HRK + PDV, a plaćanje se vrši mjesečno prema broju stvarno učinjenih kopija u mjesecu', odgovorili su nam u Saboru.