potraga za premijerskim tabletom

Plenkovićeva tajnica pisala Milanoviću: Moli ga da Vladi hitno vrati iPad

18.04.2017 u 09:57

Bionic
Reading

Glavna tajnica u Vladi Andreja Plenkovića poslala je pismo bivšem premijeru Zoranu Milanoviću s upozorenjem da hitno vrati službeni tablet - Appleov iPad. Milanović kaže da nije sretan zbog tona pisma i da ne postoji dokaz da je on preuzeo i koristio taj tablet dok je bio predsjednik Vlade

Glavna tajnica Vlade, koja je radila i za Milanovića dok je bio premijer (2011. - 2015.), u pismu tvrdi kako je godišnjom inventurom utvrđeno da još nije vraćen iPad koji je kupljen za njegove potrebe dok je bio predsjednik Vlade, pišu 24sata.

U pismu moli Milanovića da iPad vrati što je moguće prije. Tablet je nabavljen 2013. po cijeni od 7.837 kuna, no prema pisanju 24 sata, nedostaje dokaz - Milanovićev potpis - da ga je bivši premijer stvarno preuzeo i koristio.

Milanović kaže kako nije sretan zbog tona tog pisma, da ne postoji dokaz da je uređaj uopće preuzeo i koristio, ali da je Vladi, ako joj je baš jako stalo, spreman uplatiti iznos umanjen za amortizaciju, bez obzira na to što uređaj nije kod njega.