dnevni red

Jandroković: Nova sjednica Sabora počinje u srijedu, 19. siječnja

05.01.2022 u 13:03

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u srijedu da će Sabor novu sjednicu početi u srijedu, 19. siječnja, i kako sada stvari stoje, zasjedat će dva mjeseca, a možda i nakon toga

Saborske zastupnike za raspravu čekaju 152 točke, od kojih su 134 prenesene s prošle sjednice.

Epidemiološke mjere u Sabornici se neće mijenjati. Radit će se jednako kao i do sada, zastupnici će maske koristiti na mjestima gdje se sjedi, ne i za govornicom, rekao je novinarima Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Na novinarsko pitanje jesu li blage epidemiološke mjere koje Hrvatska ima, bile pogrešne s obzirom na nove epidemiološke prilike, kazao je kako je teško govoriti tko je učinio dobro, a tko ne, s obzirom da i zemlje s visokim postotkom cijepljenih, poput Francuske i Engleske, imaju veliki broj zaraženih koronavirusom.

Pokazuje se da cijepljeni, posebno oni tri puta, imaju značajno višu razinu zaštite, ne umiru, naglasio je Jandroković. Pozvao je i sve hrvatske građane da se drže epidemioloških mjera, nose masku, drže razmak i da se cijepe.

Hrvatski sabor će novu sjednicu početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom'. Zastupnici će na njoj raspraviti i izvješće premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća, zahtjev za osnivanjem istražnog povjerenstva o korištenju europskih fondova, izvješće o radu Nacionalnog stožera CZ, zakone povezane s Nacionalnim planom opravka i otpornosti, paket socijalnih zakona, interpelacije oporbe vezano za obnovu, popis stanovništva itd.