posjet križevcima

Jandroković: 'Kampanja oporbe je destruktivna, naša se temelji na jasnim planovima'

05.04.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu Gordan Jandroković izjavio je u petak u Križevcima prilikom susreta s građanima na tržnici i na središnjem Trgu, da Vlada premijera Plenkovića izbornu kampanju temelji na jasnim planovima, a oporba na negativnom govoru i destrukciji, ne nudeći razvoj

Naglasio je da s optimizmom gleda na predstojeće parlamentarne izbore na kojima će, procijenio je, dobiti treći mandat za sastav vlade.

"S jedne strane imamo ljude koji su zaštitili hrvatske građane od svih velikih kriza", rekao je novinarima Jandroković, podsjetivši, pritom na Agrokor, dva razorna potresa, pandemiju Covida 19 te rat u Ukrajini izazvan ruskom agresijom, što je poremetilo dobavne pravce i utjecalo na cijene energenata.

„Na sve te izazove Vlada premijera Andreja Plenkovića odgovorila je tako što je zaštitila naše građane“, kazao je Jandroković.

Istovremeno su rasle plaće, mirovine i socijalna prava te su realizirani veliki projekti kao što je Pelješki most, LNG terminal, a gradile su se ceste, škole i drugo, dodao je.

Nositelj HDZ-ove liste za II. izbornu jedinicu rekao je i kako je program HDZ-a u idućem mandatu prosječna plaća od 1.600 eura, prosječna mirovinu do 750 eura i druge mjere koje se tiču snaženja društva. Među ostalim, za svako rođeno dijete majka će dobiti godinu dana mirovinskog staža. Što se tiče poljoprivrede, uz ostalom raskrčit će zapuštene površine i pretvoriti ih u iskoristive hektre za uzgoj poljoprivrednih kultura.

Referirajući se na oporbu i političku konkurenciju rekao je kako ona u kampanji govori negativno i destruktivno. Pritom ne nudi ozbiljne razvojne ni ekonomske politike za Hrvatsku. Cijelu kampanju sveli su na agresivne i vulgarne napade. U tome ih predvodi predsjednik Republike koji nelegalno sudjeluje u kampanji, naglasio je Jandroković.

„Na građanima je da se odluče za one koji su dokazali kako imaju plan ili one čiji je jedini program destrukcija i rušenje“, rekao je.

Na novinarski upit što je s gradnjom drugog kolosijeka pruge od Križevaca do Dugog Sela, odgovorio je da im je obaveza realizirati taj projekt koji je zapeo krivnjom izvođača radova. Nije želio precizirati kada bi oba kolosijeka mogla biti u funkciji, jer, kazao je, ne želi davati obećanja za koja nije siguran.