SUDSKA KRIŽALJKA

Jambo pobijedio Petrova, Grmoja dobio slom živaca

09.10.2017 u 15:45

Bionic
Reading

Zagrebački Oćinski sud u prvostupanjskoj presudi odbacio je tužbu protiv Stipe Gabrića Jamba, kojeg je čelnik Mosta Božo Petrov tužio zbog klevete. takva presuda odmah je izazvala reakciju glavnog tajnika Mosta Nikole Grmoje

Petrov je, podsjetimo, Gabrića tužio nakon što je na konferenciji za novinare 2015. nezadovoljan nereagiranjem istražnih organa, između ostalog kazao kako tužiteljstvo nije reagiralo na 'breme materijala i fotografija iz kojih se vidi kako su Petrov i sekta Most oštetili Metković...' .

Jambo je, naime, u to vrijeme poslao i prijavu protiv Petrova DORH-u, no ona je sredinom 2016. odbačena.

Na odbacivanje tužbe Petrova protiv Jamba reagirao je Nikola Grmoja.  'Dakle, podigneš kaznenu prijavu i održiš presicu na kojoj lažno optužiš političkog konkurenta da je oštetio Grad za milijun kn, tvoju kaznenu ekspresno odbaci DORH i utvrdi da za nju nema nikakvog temelja. Onaj kojeg si lažno optužio tuži te zbog klevete, a sud te oslobodi pod objašnjenjem da nisi mogao znati da govoriš neistine. I još ti kao okolnost koja ti ide u prilog uzmu činjenicu da si neistine iznio u predizbornoj kampanji. A u kampanji je valjda političarima dopušteno lagati i lažno optuživati. Još da mi je samo znati kakva je to kampanja bila 27.svibnja 2016.?!', napisao je Grmoja na Facebooku.