TREĆA HRVATSKA OPCIJA

Jakovčić očekuje dva zastupnička mandata za Europski parlament

10.04.2013 u 19:51

Bionic
Reading

Ivan Jakovčić, nositelj nezavisne liste Europa za sve, na današnjem druženju s novinarima u Puli izrazio je uvjerenost da će njegova lista, uz liste SDP-a i HDZ-a s koalicijama, biti treća koja će ući u Europski parlament na prvim hrvatskim izborima europarlamentaraca. Jakovčić je uvjeren da će uz njega, prema anketi koju su sami proveli, zastupnički mandat u nedjelju osvojiti i dr. Nela Sršen, druga na listi Europa za sve

'Do sada smo prošli 20 gradova i prilično sam siguran u ulazak u Europski parlament', kazao je Jakovčić zadovoljan interesom birača, iako mu neke ankete ne daju prolazak.

'Prema našoj anketi, koju smo sami proveli na uzorku od tisuću ispitanika iz cijele zemlje te smo dobili 6,1 posto glasova birača koji namjeravaju izaći na izbore, imamo šansu osvojiti još jedan mandat', kazao je novinarima Jakovčić.

'Nakon kratke i intenzivne kampanje, uspjeli smo se profilirati kao treća opcija između SDP-ove koalicije i koalicije predvođene HDZ-om. Naš glas bit će treća hrvatska opcija u Europskom parlamentu', istaknuo je.

'Bavit ćemo se konkretnim temama, kao što je na primjer zaštita istarskog goveda, a one veće prepustit ćemo velikim silama. To će uglavnom biti područje poljoprivrede, za što ide 50 posto europskog proračuna, te ribarstvo i turizam, kultura, zaštita okoliša i prirode', kazao je Jakovčić.