OBAVIJEST HAK-A

Jak vjetar i magla usporavaju promet na hrvatskim cestama

09.08.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC1 u mjestu Tušilović vozi se otežano, jednim kolničkim trakom.

Tijekom dana pojačan promet uz povremene zastoje očekuje se duž Jadranske magistrale, osobito na dionici Trogir - Split - Omiš - Makarska te na cestama u Istri.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u oba smjera zatvoren je pretjecajni trak.

Na autocesti A4 Goričan - Zagreb do 10. kolovoza, zbog radova na čvoru Sveta Helena, bit će zatvoreni: izlazni krak s autoceste A4 iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara, Vrbovca i Svete Helene; ulazni krak na autocestu A4 iz smjera Bjelovara i Vrbovca u smjeru Zagreba; ulazni krak na autocestu iz smjera Svete Helene i Svetog Ivana Zeline u smjeru Zagreba. Vozi se obilazno.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja, promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Zbog nogometne utakmice, trajekt na liniji Vis - Split u srijedu, 10. kolovoza, isplovit će za Vis u 21.30 sati umjesto u 21 sat.