dugotrajan proces

Jadranka Kosor: Vlada u ovom mandatu neće kupiti ni nove ni stare zrakoplove

  • Autor: I. I.
  • Zadnja izmjena 05.02.2019 11:14
  • Objavljeno 05.02.2019 u 10:59
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Screenshot / Autor: N1

Bivša premijerka Jadranka Kosor u emisiji Novi dan N1 televizije rekla je kako nije moguće vratiti dionice Ine u državno vlasništvo, 'jer da je postojala takva mogućnost, onda bi se to dogodilo'

'Premijer je na Badnjak prije dvije godine rekao da ima model, a vidimo da nije bilo modela - ako je on bio prodaja HEP-a, onda je to propalo. Ta je priča potpuno završena', zaključuje Kosor. Što se tiče hitne izmjene Zakona o privatizaciji Ine, navodi da je donošenje zakona po ubrzanoj proceduri vrlo upitno te da to može otvoriti novu erupciju problema, rekla je bivša premijerka za N1 televiziju.

Na pitanje postoji li mogućnost za ponovnu nabavu aviona rekla je kako se to više ne može dogoditi u mandatu ove Vlade, ali ni duže. 'Nećemo kupiti ni nove ni stare zrakoplove jer je to dugotrajan proces. Sad će pokušati biti oprezniji, ali to je dugotrajan put, treba napraviti puno koraka, a ni u jednom pogriješiti. Mislim da to neće biti moguće u dvije godine', navodi.

Prognozirala je i izbore za Europski parlament, za koje smatra da će izlaznost biti manja nego na prijašnjim, a vezano za upit imaju li šanse nove platforme, rekla je da zapravo nema novih imena, već su to dobro poznata lica. No istaknula je kako smatra da SDP ima više šanse nego što se to čini jer imaju svoje vjerne birače te će se jedan broj lijevih birača ipak okrenuti SDP-u, a ne novim platformama.

  • +17
  • +14

Jadranka Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

'U centru i desnom centru nema nikoga osim HDZ-a, to je vrlo zanimljivo. Sve što buja - buja na lijevo i liberalno. Dalija Orešković nije nepoznata jer je bila na čelu Povjerenstva. Mislim da se oni dosta mrve, jer isti je bazen u kojem će pecati', rekla je Kosor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!