ŠEKS SE NE DA

'Ja u mirovinu? Malo morgen'

06.02.2016 u 15:17

Bionic
Reading

Vladimir Šeks se nije kandidirao na nedavnim parlamenarnim izborima i sada nema mandat, tako da se čini da je nakon odlaska s Pantovčaka njegova politička karijera završena i da on konačno ide u mirovinu. Ali, Šeks to demantira

Nakon Šeksa i Komisija za pomilovanja stradala je zbog odluke predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o pomilovanju 25 osoba, među kojima, kako je javnost smatrala, i nekoliko spornih.

Ključno je pritom bio oprost dijela zatvorske kazne Vanji Goldbergeru, nekadašnjem savjetniku u Šeksovom uredu dok je on bio predsjednik Sabora.

Nakon što je objavljena odluka Kolinde Grabar-Kitarović, Novi list razgovarao je s njim. On osjeća moralnu odgovornost za poteze koji su doveli do njegovog odlaska, ali ne smatra da je prekršio neki propis ili postupio nedostojno.

'Apsolutno sam siguran da bi Goldberger, koji je teško bolestan, bio pomilovan i da nisam kontaktirao nikoga iz Komisije, ali, eto, jesam. Stoga za to preuzimam moralnu odgovornost. Premda su članovi Komisije ozbiljni i samostalni ljudi pa da nisu mislili da Goldbergera treba pomilovati, uvjeren sam da to ne bi predložili predsjednici', kazao je Šeks.

Šeks napominje da o Goldbegeru nije razgovarao s predsjednicom prije nego što je ona potpisala odluku o pomilovanjima i siguran je da ona nije bila upoznata da je riječ o nekadašnjem savjetniku u njegovom uredu.

'Predsjednica nije bila dužna provjeravati prijedloge Komisije i nije napravila nikakvu grešku. Respektiram je i uvažavam, ali žao mi je da je predsjednica pod utjecajem novinskih naslovnica zatražila moju ostavku. Medijski pritisak na nju bio je presudan. Također je činjenica i da se u javnosti prvo raspravljalo o pomilovanjima Leona Sulića i Darka Seitera, s kojima ja nisam imao veze. Iz Ureda predsjednice medijima su poslali priopćenja s objašnjenjima zašto su pomilovana ta dvojica, ali u Goldbergerovom slučaju to nisu učinili. Zanima me zašto', kazao je Šeks.

Kako se nije kandidirao na parlamenarnim izborima i sada nema mandat, tako da se čini da je nakon odlaska s Pantovčaka njegova politička karijera završena i da on konačno ide u mirovinu. Ali, Šeks to demantira.

'Malo morgen', rekao je.

Nije, međutim, želio govoriti o svojim budućim političkim planovima.