nepostojeći dug

Iznuđivao 15.000 eura smatrajući da je oštećen u zamjeni vikendice i automobila

08.02.2020 u 15:22

Bionic
Reading

Zagrebački policajci prijavili su 42-godišnjaka kojeg su u četvrtak uhitili u pripremljenoj klopci zbog iznuđivanja 43-godišnjaka od kojega je tražio nepostojeći dug, nezadovoljan zamjenom od prije osam godina.

U policiji kažu da je osumnjičeni 31. siječnja poslijepodne "s namjerom da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom prisvoji nepostojeću tražbinu" došao do kuće 43-godišnjaka, počeo ga vrijeđati i potraživati 15.000 eura, zaprijetivši mu da će ga likvidirati ukoliko mu ne isplati novac. Smatrao je da je prevaren nakon što je 2012. zamijenio vikendicu za automobil.

Oštećeni je 42-godišnjaku dao nekoliko stotina kuna kako bi odustao od daljnjih prijetnji i nasrtaja, ali je osumnjičeni nastavio s telefonskim prijetnjama, navodeći kako će ga napasti ukoliko mu ne isplati dug.

Prema uputama i traženju osumnjičenog, 43-godišnjak je u četvrtak oko 21,30 sati došao u kafić u trgovačkom centru zbog predaje novca, a policajci su iznuđivača uhiti u pripremljenoj klopci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijeva je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.